Коригування профілів Google Scholar

on 18 грудня 2019.


Шановні колеги!

 

У зв’язку з підвищенням вимог рейтингу університетів Webometrics авторські профілі науковців у Google Scholar потребують редагування.

Зокрема, просимо звернути увагу на наступні важливі моменти, які негативно позначаються на авторитетності і впливовості не лише науковця, а й установи, де він здійснює науково-дослідницьку діяльність.

 

  1. Якщо один автор має декілька профілів (дублікатів), буде покарано установу, яка не дбає про те, щоб автори видаляли дублікати.
  2. Якщо у профілі автора є щонайменше 2 документи, авторство яких не підтверджено бібліографічним записом, установа буде позбавлена участі в рейтингу.
  3. Авторський профіль, в якому не зазначено прізвище науковця латиницею, не індексується пошуковою системою.
  4. Назва організації  в профілі науковця має бути повною, актуальною і вказана англійською мовою, обов’язковим є підтвердження електронної пошти в домені своєї установи.
  5. Google Scholar автоматично оновлює профілі, та іноді він додає до них невідповідні записи та цитати.

 

Саме автори повинні знати про ці проблеми та періодично коригувати свої профілі. Крім того, установи повинні контролювати своїх членів спільноти аби попередити подібні помилки чи недоброчесні дії з боку авторів.

Звертаємо Вашу увагу, що Центром інформаційної підтримки освіти і досліджень  було здійснено перевірку і виявлено суттєві помилки в профілях авторів КПІ ім. Ігоря Сікорського (дивись посилання). Просимо Вас здійснити коригування профілю самостійно, або звернутися до Бібліотеки за консультацією.

Бібліотека, 4-й поверх, зал 4.4, тел. 204-96-72


Template Joomla 1.6
Template Joomla 1.6